Na Filipinih delno potonil tanker z 800.000 litri kurilnega olja (VIDEO)

Svet 28. Feb 202314:28 0 komentarjev
Razlitje v filipinskem morju
PROFIMEDIA

Na Filipinih je delno potonil tanker, ki je prevažal 800.000 litrov industrijskega kurilnega olja. Filipinska obalna straža je sporočila, da spremlja razlitje dizelskega goriva, ki je tanker poganjalo, v morju pa za zdaj ni našla znakov razlitja kurilnega olja iz tovora ladje.

Na Filipinih je danes delno potonil tanker, ki je iz province Bataan v provinco Iloilo prevažal 800.000 litrov industrijskega kurilnega olja, je sporočila filipinska obalna straža. Dodala je, da spremlja razlitje dizelskega goriva, ki je ladjo poganjalo, medtem ko za zdaj v morju niso odkrili znakov razlitja kurilnega olja.

Po prvih informacijah obalne straže je ladja Princess Empress po pregretju motorja ob neugodnih razmerah drsela proti otoku Mindoro, dokler se ni do polovice potopila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Filipinska obalna straža je sporočila, da spremlja razlitje dizelskega goriva, ki je tanker poganjalo, v morju pa za zdaj ni našla znakov razlitja kurilnega olja iz tovora ladje. Dizelski madež v morju je po njenih navedbah dolg približno pet kilometrov in širok okoli 500 metrov. Za nadzor razlitja bodo na območju namestili pregrado, navaja AFP.

20 članov posadke na krovu so rešili. Po navedbah obalne straže so v dobrem fizičnem stanju, kar je potrdil tudi direktor pristanišča Batangas, od koder je tanker izplul, Joselito Sino Cruz. Ta je za lokalni radio DZBB povedal, da je celotna posadka na varnem, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!