Poškodovanih najmanj 50 potnikov: “Letalo je hitro padlo, nato pa kar zmrznilo”

Svet 11. Mar 202411:00 0 komentarjev
latam
Foto: PROFIMEDIA

V nedeljo popoldne se je med letom iz Avstralije na Novo Zelandijo poškodovalo najmanj 50 potnikov. Letalo je med poletom nenadoma izgubilo višino. Letalski prevoznik je sporočil, da je bila za to kriva tehnična težava.  

Včeraj ob 15.40 se je na letalu prevoznika LATAM, ki je letelo proti Novi Zelandiji, zaradi hitre spremembe višine poškodovalo najmanj 50 potnikov.

“Letalo je hitro padlo, nato pa kar zmrznilo,” je dogodek za novozelandski Herald opisala ena od potnic. Druga potnica je povedala, da so nepripeti potniki poleteli po kabini in se z glavo udarili ob strop letalskega trupa.

Letalo je kljub dogodku kot napovedano popoldan pristalo v Aucklandu. Poškodovanim potnikom so takoj nudili zdravniško pomoč, na letališče pa je bilo napotenih sedem reševalnih vozil. Zdravniki in reševalci so približno 50 ljudi pregledali na kraju dogodka. Med poškodovanimi so tako potniki kot osebje.

Večina ni utrpela hujših poškodb, 13 pa so jih odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Po poročanju lokalnih medijev je ena oseba v kritičnem stanju. Kakšne so njene poškodbe, ni znano.

Nepričakovan premik so na letalski družbi pripisali “tehničnemu dogodku med poletom”. Sporočili so tudi, da dogodek obžalujejo.

Glede na podatke sledilnika letov FlighAware letalo LA800 Boeing 787-9 Dreamliner ob pristanku v Aucklandu ni imelo zamude. Pot bo nadaljevalo v Čile.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!