Ukrajinci množično dvigajo gotovino, bankomati že brez denarja

Svet 24. Feb 202211:05 > 13:21 0 komentarjev

Ulice ukrajinskih mest, v katerih so danes odjeknile eksplozije, samevajo. Edina izjema so gneče pred bankami in bankomati. Ukrajinci v strahu pred kibernetskim napadom na bančni sistem množično dvigujejo gotovino. V večini bankomatov je denarja že zmanjkalo.

Rusija je začela z vojaško invazijo na Ukrajino, po poročanju CNN so bile danes zgodaj zjutraj eksplozije slišane v Kijevu, Harkovu, Kramatorsku, Dnipru, Mariupolu, Odesi in Zaporožju. Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je razglasil vojno stanje, a prebivalce pozval, naj ostanejo mirni.

Kljub temu je Ukrajince, ki se države niso odločili zapustiti, zagrabila panika. Večinoma so ostali doma ali se v strahu pred napadom zatekli v kleti in podzemno železnico.

Ulice so po poročanju BBC-ja večinoma prazne. Edina izjema so vrste ljudi pred bankami in bankomati. V strahu pred možnostjo ruskega kibernetskega napada, ki bi onesposobil bančno omrežje, množično dvigujejo gotovino. Novinarka N1 Zagreb Ana Mlinarić iz Kijeva poroča, da so bankomati tam že ostali brez razpoložljivega denarja. Posnetki so iz mest Lvov in Kijev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!