Ukrajinski svetnik v jezi med sejo odvrgel več granat

Svet 15. Dec 202318:43 11 komentarjev
moški v vaškem svetu vrgel granate
Foto: ukrajinska policija/REUTERS

Na seji vaškega sveta v zahodni Ukrajini je svetnik vrgel več granat. Pri tem je ranil 26 ljudi, šest izmed njih je hudo poškodovanih. Motiv za napad še ni znan, policija ga preiskuje kot terorizem.

Vaški svet v ukrajinskem kraju Kerecki se je sestal v petek zjutraj. Svetniki so burno razpravljali o proračunu za leto 2024, letošnjih finančnih rezultatih in dodelitvi nagrade načelniku sveta. Razpravo so v živo prenašali prek Facebooka, piše BBC.

Skoraj 90 minut po začetku sestanka se je eden izmed svetnikov močno razburil. Na posnetku je videti, da moški, oblečen v temno jakno, kriči in nasprotuje proračunu. Moški je nato zapustil dvorano, z njim pa je odšel še eden izmed udeležencev.

V dvorano vaškega sveta se je vrnil čez nekaj minut. Postavil se je pred vrata in iz žepov jakne potegnil več granat. Sprva je pozornost skušal pridobiti z besedami: “Lahko, lahko?”, nato pa je na sredo sobe vrgel granate. Nekaj trenutkov kasneje je eksplodiralo.

V dogodku je bilo ranjenih 26 ljudi, šest izmed njih je hudo poškodovanih.

Policija morebitnega motiva za napad še ni navedla, piše BBC. Zaradi ruske invazije na Ukrajino imajo sicer številni Ukrajinci dostop do orožja. Za zdaj še ni dokazov, da bi bil napad povezan z vojno v Ukrajini, policija dogodek obravnava kot terorizem.

Vas Kerecki ima okoli 4.000 prebivalcev, nahaja pa se blizu meje z Madžarsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje