Umrl je Jasmin Stavros

Magazin 04. Maj 202308:44 1 komentar
Jasmin Stavros
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Priljubljeni pevec je umrl po borbi s težko boleznijo.

V 69. letu starosti je na kliniki za pljučne bolezni Jordanovac umrl legendarni hrvaški pevec Jasmin Stavros, je za Jutarnji list potrdil njegov menedžer. Kot smo poročali, je bil pred kratkim sprejet v bolnišnico zaradi kostnega raka.

Ob sprejemu v bolnišnico je medijem sam povedal, da ima grozne bolečine, nato pa se mu je stanje vendarle malce izboljšalo. Žal je bila bolezen vseeno prehuda.

Stavros prihaja iz glasbene družine, glasbenika sta bila tako njegov oče kot dedek, z glasbo pa se ukvarja tudi njegov sin. Svojo kariero je sicer začel kot bobnar, igral pa je tudi klavir in kontrabas. Sodeloval je s številnimi znanimi imeni hrvaške glasbe – Josipo Lisac, Arsenom Dedićem, Mišem Kovačem, Duškom Lokinom, Nedo Ukraden in Ivico Šerfezijo,

Na leto je imel tudi po 120 koncertov. Ena njegovih najbolj znanih pesmi je Umoran sam.

Novica, da se pevec bori s kostnim rakom, je v javnosti odjeknila marca letos. “Trpim strašne bolečine, boli me hrbet. Hodim na obsevanja, ki so zelo boleča, zato moram ležati. Strašno boleče je, ampak zdržim vsaj tistih deset minut,” je svoj boj z boleznijo takrat opisal Stavros.

Njegove zdravstvene težave so se začele januarja. “Imel sem bolečine v želodcu in potem sem dobil razjedo na dvanajsterniku.” Glasbenik je priznal, da bolezni ni pričakoval, pri boju pa se je uprl tudi na vero. “To je edina stvar. Vedno imam v roki rožni venec in ves dan molim,” je dejal v enem od intervjujev za In magazin.

Stavros je sicer živel na podeželju, v miru in sožitju z naravo, znan je bil po zdravem življenju, zmerni prehrani in rednim ukvarjanjem s športom. Odkar se je leta 2008 preselil v mestece pri Jastrebarskem, je z ženo Žarko užival v dolgih sprehodih in delu po hiši. Pred leti je povedal, da vsak dan vstane ob devetih, igra tenis in telovadi. V Zagreb se je odpeljal le, če je imel obveznosti, drugače je raje užival na svežem zraku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.