Bitko z boleznijo je izgubil oče Oprah Winfrey

Magazin 10. Jul 202218:15 > 18:25
Oprah Winfrey
PROFIMEDIA

V 89. letu starosti je umrl Vernon Winfrey, oče slovite ameriške voditeljice pogovornih oddaj Oprah Winfrey.

Kraljica pogovornih šovov Oprah Winfrey je strtega srca oznanila žalostno vest, v 89. letu starosti je namreč umrl njen oče Vernon Winfrey.

“Vernon Winfrey 1933-2022,” je Oprah zapisala na Instagramu ob videu svojega očeta s praznovanja Dneva neodvisnosti, ki v ZDA velja za veliki ameriški praznik. Dodala je: “Pred manj kot tednom dni smo mu pripravili presenečenje na vrtu. Moja prijatelj in pevec gospela Wintley Phipps ga je presenetil s pesmijo. Občutil je veliko ljubezen in v njej užival, vse dokler je lahko govoril.”

89-letnik je bil dolgo bitko z rakom, o čemer je bila obveščena tudi širša javnost. Tik pred njegovo smrtjo se je po besedah Oprah ob postelji zbrala vsa družina: “Imela sem sveto čast prisostvovati človeku, odgovornemu za svoje življenje, kako je še zadnjič izdahnil. Občutili smo neverjeten mir, ki je zavel po sobi ob njegovi smrti. Ta mir je prisoten še dandanes. Hvala vam za vaše molitve in dobre misli.”

Ne najbolj ljubeči družinski odnosi

Ob nedavni zabavi za Dan neodvisnosti je Oprah svojemu očetu namenila topel zahvalni govor. Čeprav kraljica pogovornih šovov ni skrivala, da z očetom in pokojno mamo ni imela prav preveč ljubečih odnosov, sta se z očetom v zadnjih letih le zbližala. Oprah je namreč že zelo zgodaj odšla od doma z ameriškega juga in poskusila svojo srečo v medijskem svetu. Danes sodi med najbogatejše Zemljane na svetu in velja za eno najvplivnejših žensk v Ameriki.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.