Forbes objavil lestvico najbogatejših Američank

Magazin 05. Avg 202215:30 > 06. Avg 2022 05:56 0 komentarjev
Oprah Winfrey
Profimedia

Revija Forbes je objavila seznam najbogatejših žensk v državi, ki so do bogastva in uspeha prišle po lastni zaslugi. Več kot polovica teh žensk je v zadnjem letu dni svoje premoženje še povečala, dobra tretjina pa ga je nekaj izgubila.

Na lestvici je tudi vrsta zvezdnic, od igralke Sandre Bullock do pevke Rihanne in seveda Oprah. Poglejmo si prvo deseterico.

Prvo mesto pripada Diane Marie Hendricks, milijarderki, podjetnici in filmski producentki. S preminulim soprogom Kenom sta leta 1975 postala poslovna partnerja, potem ko je on delal kot krovec streh, ona pa kot prodajalka montažnih hiš. Sedem let zatem sta ustanovila podjetje ABC Supply, ki prodaja kritino, okna in druge gradbene elemente za stanovanjske ter poslovne objekte. Njeno premoženje je vredno 12,2 milijarde ameriških dolarjev, Hendricksova pa je bila tudi finančna svetovalka Trumpove predsedniške kampanje.

Druga na seznamu je Judith R. Faulkner, ustanoviteljica podjetja Epic Systems, podjetja s programsko opremo za uporabo v zdravstvu. Faulknerjeva je podjetje ustanovila 1979, leta 2013 pa jo je Forbes označil za najbolj vplivno žensko v zdravstvu. Njeno podjetje namreč skrbi za programsko opremo vseh največjih zdravstvenih ustanov v Ameriki. Danes je njeno premoženje vredno 6,7 milijarde dolarjev.

Judy Love je na tretjem mestu seznama, s premoženjem, vrednim 5,2 milijarde dolarjev. Judy je skupaj z možem Tomom odprla podjetje Love’s Travel Stops & Country Stores. Prvo poslovalnico sta odprla kar na bencinski črpalki v Watongi, za kar sta si od Tomovih staršev izposodila pet tisočakov. Danes ima trgovsko podjetje več kot 590 poslovalnic v 41 ameriških državah.

Johnelle Hunt je s 4,3 milijarde na četrtem mestu, bogastvo ji je prinesel prevozniški posel. Mesto si deli z Marion Illitch, ustanoviteljico Little Ceasars Pizza. Med znanimi imeni je najvišje Oprah Winfrey, ki se nahaja na repu deseterice. Premoženje medijske velikanke je ocenjeno na 2,3 milijarde.

Spremljajte N1 Magazin tudi naFacebooku
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.