Prodaja se Ferrari 275 GTB/4 legendarnega hollywoodskega zvezdnika

Magazin 19. Apr 202311:45
ferrari
Profimedia

Ferrari 275 GTB je berlinetta (od tod črka B v akronimu), ki jo proizvaja italijanski proizvajalec avtomobilov Ferrari in je bila prvič predstavljena leta 1964 na avtomobilskem salonu v Parizu. GTB je imel napete in vitke linije s podrobnostmi, ki so spominjale na dirkalnike, kot so znamenite stranske odprtine za zrak, prisekan rep in zaokroženi žarometi, zato ni čudno, da si je svojo "berlinetto" kupil tudi slavni hollywoodski igralec in ljubitelj dirk Steve McQueen.

McQueen (1930–1980), v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja eden najpopularnejših filmskih igralcev na svetu, je bil velik navdušenec nad hitrimi avtomobili in motorji ter tudi strastni športni dirkač. Adrenalinski odvisnik se je udeleževal tudi moto dirk in dosegel nekaj zavidljivih uspehov. Med snemanjem filmov ni želel uporabljati kaskaderjev in je nevarne dirkaške prizore v večini posnel sam, čeprav so ga producenti filmov rotili, naj to prepusti drugim.

ferrari, steve mcqueen
Profimeda

Njegov najbolj znan in priljubljeni “dirkaški” film je neo noir Bullitt iz leta 1968, ki je bil vzor tudi ustvarjalcem filmske serije Hitri in drzni (Fast and Furious).  Zasebno je kupil vrsto športnih avtomobilov, med njimi tudi dva Ferrarija, ter velja za prvega hollywoodskega zvezdnika, ki je po Los Angelesu vozil danes kultnega rdečega jeklenega konjička.

Steve McQueen
Profimedia

Na avkcijo prihaja njegov Ferrari 275 GTB/4 Scaglietti iz leta 1967, ki je odlično ohranjen ter žanje veliko zanimanje med ljubitelji in zbiratelji tako imenovanih starodobnikov. Začetna cena je okoli 6 milijonov evrov, a bo brez dvoma na dražbi elegantni zvezdniški Ferrari dosegel še precej višjo ceno.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.