Zvezdnica Dua Lipa sporočila veselo novico: Dobila sem albansko državljanstvo

Magazin 28. Nov 202219:23 0 komentarjev
Dua Lipa
Twitter: Dua Lipa

Britanska pevka albanskih korenin Dua Lipa je sporočila veselo novico. Na Twitterju se je pohvalila, da je dobila albansko državljanstvo, in se ob tem še zahvalila albanskemu predsedniku Bajramu Begaju in županu Tirane Erionu Veliaju.

Glasbena zvezdnica Dua Lipa, ki ima korenine v Prištini, je rojena v Londonu leta 1995, vendar prave domovine ni nikoli pozabila, zato je bilo njeno veselje ob prejemu albanskega državljanstva toliko večje. Albanski predsednik Bajram Begaj je pojasnil, da je pevka s svojo kariero in angažiranostjo pri pomembnih stvareh državi v ponos.

Lipa je dejala, da ji je novo državljanstvo v neopisljivo veselje. Po uradnem sprejemu in fotografiranju z albanskim predsednikom v mestni hiši v Tirani je glasbenica zaprisegla kot državljanka, dala prstne odtise in podpisala vloge za osebno izkaznico in potni list, poroča britanski BBC.

Družina Lipa se je sicer pred vojno in negotovimi razmerami na Kosovu leta 1992 preselila v London, kjer sta morala oče Dukagin Lipa in njegova soproga Anisa življenje začeti na novo. Pevko so starši vzgojili z zavestjo o njeni kulturi, prav tako sta jo tekoče naučila albanskega jezika. Ko je bila stara 11 let, se je družina vrnila v domovino. “Dolgo časa sem potrebovala, da sem se ustalila,” je povedala glasbenica v enem od intervjujev in dodala, da kljub temu izkušnje ne bi zamenjala za nič na svetu, saj ji je pomagala postati to, kar je.

Dua Lipa se je kmalu vrnila v London, da bi uresničila sanje o pevski karieri, do 16. leta je tako živela pri družinskih prijateljih. “Predvidevam, da je bilo to za moje starše stresno, vendar sem jim ves čas zagotavljala, da sem v redu, da hodim v šolo, sem doma … Za starše je bilo to zagotovo zelo čustveno obdobje, zame pa je bil to najboljši čas v mojem življenju,” je dodala po pisanju BBC.

Spomnimo, da je pevka avgusta letos med obiskom glasbenega festivala postala častna veleposlanica Kosova. Takrat je Lipa, poleg niza uradnih fotografij s slovesnosti, na Instagramu zapisala, da ji je v čast in privilegij, da lahko predstavlja svojo državo po vsem svetu. “Mladi na Kosovu si zaslužijo pravico do liberalizacije vizumskega režima, svobode potovanja in velikih sanj,” je dodala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!