Okvara v Karavankah: sanacija bo trajala pet do šest tednov

Črna kronika 16. Sep 202216:15 1 komentar
predor Karavanke
Promet.si/TWITTER

Razlog za četrtkovo začasno popolno zaprtje predora Karavanke je bila poškodba visokonapetostnega kabla, ki napaja del prezračevalnega sistema na slovenski strani predora. Iz družbe za avtoceste (DARS) so sporočili, da bo popolna sanacija trajala pet do šest tednov.

Iz družbe za avtoceste (DARS) so sporočili, zakaj je bil predor Karavanke v četrtek nekaj časa zaprt za vsa vozila, potem odprt za osebna vozila v zastoju in na zadnje odprt za vsa vozila do 3,5 tone. Dopoldan je prišlo namreč do poškodbe visokonapetostnega kabla, ki napaja del prezračevalnega sistema na slovenski strani predora Karavanke.

“Po ugotovitvi napake smo predor iz varnostnih razlogov zaprli, okoli 15. ure pa smo skozenj ponovno sprostili promet vozil z največjo dovoljeno maso do 3,5 tone, saj jim lahko zagotovimo varno uporabo predora,” so sporočili iz družbe.

Dodali so, da so delavci pooblaščenega izvajalca, ki je v tem primeru Siemens, preučili obseg poškodbe in ocenili, da bo popolna sanacija trajala pet do šest tednov. “Kljub temu v družbi DARS skupaj z zunanjimi izvajalci aktivno iščemo začasne rešitve, da bi zagotovili nemoten promet skozi predor. Glede tega smo v stalnem stiku tudi z upravljavcem avstrijske strani predora,” so zapisali in dodali, da bodo naredili vse, da bi do začetka prihodnjega tedna začasno sanirali poškodbo in zagotovili promet skozi predor tudi za tovorna vozila in avtobuse.

“Z avstrijskim upravljavcem se tudi dogovarjamo, da bi v vmesnem času skozi predor uredili organizirane prevoze tovornih vozil v nadzorovanih konvojih v vnaprej določenih časovnih terminih,” so dodali.

Dokler ne bo omogočena uporaba predora, voznikom vozil nad 3,5 tone priporočajo uporabo alternativnih poti oziroma drugih mejnih prehodov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje