Predor Karavanke odprt le za vozila do 3,5 tone

Slovenija 15. Sep 202211:12 > 15:19 0 komentarjev
predor Karavanke
Promet.si/TWITTER

Kranjski policisti so sporočili, da je zaradi tehničnih težav promet skozi predor Karavanke v obe smeri dovoljen le vozilom do 3,5 tone. Vožnja skozi predor je tako prepovedana tudi avtobusom in tovornim vozilom, ki so težja od 3,5 tone.

S Policijske uprave (PU) Kranj so popoldan sporočili, da je predor Karavanke zaprt in bo zaprt ostal predvidoma dlje časa. “Čas odprtja ni znan,” so zapisali. Za tovorna vozila, ki vozijo proti Avstriji na Gorenjskem, tako ni alternativ, so zapisali in sporočili, da tovorni promet preusmerjajo nazaj proti Ljubljani, za osebni promet pa izpostavili možnosti Korensko sedlo in Ljubelj.

Dodali so, da je postavljena prometna signalizacija za preusmeritev. Vozila, ki so na avtocesti od Lipc proti Hrušici, bodo na izvozu Hrušica morali zapustiti avtocesto, za lokalni promet pa so na PU Kranj priporočili izvoza Lipce in Lesce.

Kasneje predor deloma odprli

Kasneje so s PU Kranj sporočili, da je zaradi tehničnih težav promet skozi predor Karavanke v obe smeri dovoljen le vozilom do 3,5 tone. Vožnja skozi predor je tako prepovedana tudi avtobusom in tovornim vozilom, ki so težja od 3,5 tone.

Zastoji medtem nastajajo na štajerski avtocesti. Pred priključkom Slovenske Konjice proti Ljubljani sta zaradi prometne nesreče namreč zaprta vozni in prehitevalni pas. Vozila bodo imela na poti do 30 minut zamude. Na prometnoinformacijskem centru priporočajo obvoz za osebna vozila, in sicer po vzporedni regionalni cesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami. Kot opozarjajo pristojni, promet dodatno ovira tudi slabo vreme, vse voznike pa prosijo, da ročno vključijo luči.

Promet je oviran tudi pred razcepom Slivnica iz smeri Ljubljane, obenem so zastoji tudi na primorski avtocesti pred predorom Kastelec proti Ljubljani ter na cestah Šmarje–Koper in Lucija—Strunjan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!