Na Koroškem 38-letnik umoril 33-letnico; imel je prepoved približevanja

Slovenija 08. Maj 202210:17 > 14:25
Nasilje
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V soboto zvečer je na Koroškem 38-letni moški, kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja, prišel na dom 33-letne nekdanje partnerke in jo poskušal umoriti. Hudo poškodovano žensko so odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je danes zjutraj umrla.

Nekaj čez 21. uro so bili policisti obveščeni o poskusu umora na Koroškem. 38-letni moški je kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja prišel na dom 33-letne ženske in jo poskušal umoriti.

Policista sta ob prihodu na kraj osumljenemu odvzela prostost, izjemno hudo poškodovano 33-letno žensko pa sta takoj začela oživljati in ji nudila prvo pomoč do prihoda reševalcev. Žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je danes zjutraj umrla.

Ogleda kraja dejanja sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. “Po zbranih obvestilih bomo 38-letnega moškega kazensko ovadili in ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora privedli k preiskovalnemu sodniku. Več podatkov o tragičnem dejanju vam bomo sporočili v naslednjih dneh,” so sporočili s Policijske uprave Celje.