Jankoviću se obeta podpora Svobode: “Vidim ga kot najprimernejšega na tem mestu”

N1 video 11. Avg 202212:59 > 13:40 31 komentarjev

Predsednik vlade Robert Golob je dejal, da aktualnega župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića vidi kot najbolj primernega kandidata za vodenje te občine tudi v prihodnjem mandatu, bo pa svet stranke Gibanje Svoboda o tem, koga bo stranka na prihajajočih lokalnih volitvah podprla, odločal prihodnji teden. 

“Glede lokalnih volitev v Mestni občini Ljubljana ne postopamo nič drugače kot v ostalih občinah po Sloveniji. V sredo smo imeli na stranki prvi izvršni odbor na to temo, naslednji teden pa imamo svet stranke, na katerem bomo to potrjevali,” je premier Robert Golob dejal novinarjem.

Ne bom pa zanikal, da sam vidim župana Zorana Jankovića kot tistega, ki je najprimernejši, da nadaljuje še en mandat na tem mestu, in da se sam nagibam k temu, da ga stranka podpre,” je dejal, a dodal, da ne bo ničesar napovedal, dokler odločitve ne potrdi svet stranke.

Kot so nam viri N1 povedali že pred nekaj tedni, so v stranki Gibanje Svoboda že takrat vedeli, katerega kandidata bodo podprli na prihajajočih lokalnih volitvah, na vprašanje, za katerega kandidata gre, pa so odgovorili le, da bo vse tudi uradno jasno po septembrskem svetu stranke. So pa v stranki takrat za N1 tudi uradno potrdili, da se bodo z ljubljanskim županom Jankovićem pogovarjali o programskih sorodnostih, a so opozorili, da to še nič ne pomeni. So pa bila mnenja o (ne)podpori Jankoviću v Gibanju Svoboda deljena. Aktualni župan je kandidaturo za šesti zaporedni mandat že napovedal, del Golobove stranke pa naj bi tedaj ocenjeval, da je malo možnosti, da bi lahko volitve izgubil in da bi bila morebitna podpora njegovemu protikandidatu, ki v Ljubljani morda ne bo zmagal, za stranko lahko tvegana.

Janković je pred parlamentarnimi volitvami Goloba odločno podpiral, na dan volitev je bil v njegovem volilnem štabu, pred tem tudi gost na konvenciji Gibanja Svoboda.

A dejstvo je tudi, da če imajo nekateri v vladajoči stranki zadržke do Arsenovićevega in Šrotovega načina vodenja občine, bi se našli tudi za Jankovića. Vidni predstavniki Gibanja Svoboda so denimo v N1 SOOČENJU pred parlamentarnimi volitvami že  morali odgovarjati na vprašanja, ali se zaradi afere farmacevtka od Zorana Jankovića distancirajo ali ne.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.