Nedostopna Stara Oselica: “Zasuta je edina urejena in asfaltirana cesta do nas”

N1 video 05. Avg 202308:46 0 komentarjev

Številni kraji po državi so zaradi naraslih rek in zemeljskih plazov nedostopni. Gasilci in reševalne ekipe pa se poskušajo prebiti do odrezanih predelov. Bralec nam je posredoval posnetek iz Stare Oselice, ki je zaradi podrtega drevja in zemeljskega plazu, ki je zasul cesto, od sinoči odrezana od sveta.

Bralec iz Stare Oselice v Občini Gorenja vas – Poljane nam je posredoval posnetek, na katerem so vidna številna podrta drevesa in zemeljski plaz, ki je zasul cesto. Kot nam je še pojasnil, se gasilcem še vedno ni uspelo prebiti do njih, saj je cesta od Sovodnja do njih na več mestih hudo zasuta.

“Zasuta je edina urejena in asfaltirana cesta do nas. Obstaja še ena, ki pa je tudi ob normalnih razmerah ‘bolj za traktorje kot za avte’,” nam je pojasnil in dodal, da je odrezanih okoli deset hiš.

Kljub temu da so gasilci zasute poti poskušali očistiti že včeraj, se še vedno niso prebili do odrezanih hiš in kmetij. Kot je še razložil naš bralec, so sicer na varnem in jim za zdaj ni hudega. “Smo na suhem, kurimo z drvmi, elektrika je včeraj zvečer spet prišla, internet imamo, zaloge hrane so še. Če bo plaz ostal tam, kjer je, nam ni hudega. Če bi se raztegnil, lahko ogrozi hlev in hišo,” je zaključil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!