“Ta mlada človeka, oba tako izjemna, sta nam lahko učitelja”

Slovenija 11. Sep 202313:37
Saša Einsiedler, Sašo Hribar, Robert Erjavec
Saša Einsiedler/FACEBOOK

Nekdanja voditeljica Saša Einsiedler je sodelovala tako s Sašem Hribarjem kot Robertom Erjavcem. Njuna smrt jo je, tako kot številne, pretresla, ob tem pa je zapisala: "Vsak dan, ki ga imamo, nam je podarjen."

Medijski svet sta v zadnjih dneh pretresli dve smrti. Najprej je v petek odjeknila vest, da je umrl voditelj in satirik Sašo Hribar, nato pa v nedeljo še, da je umrl vremenar, voditelj in novinar Robert Erjavec.

Oba sta na sodelavce in vse, ki so ju osebno poznali, naredila velik vtis, s svojim delom pa sta se zapisala tudi v spomin javnosti. Nekdanja voditeljica Saša Einsiedler je bila med tistimi, ki so delali z obema, ob njuni smrti pa je zapisala, da je bil “ta vikend žalosten”.

S Sašem Hribarjem je ustvarjala oddajo Titanik, kasneje pa še nekatere druge priložnostne oddaje. “Predvsem pa sva se ves čas zabavala. Ob Sašu nikakor ni bilo dolgčas,” je zapisala na družbenem omrežju Facebook. Spomnila je, da je bil Sašo velik improvizator in da je bil zanjo izjemen trening, da mu je sledila. “Ker Sašu je bilo včasih težko slediti, njegov briljantni um je bil marsikdaj preveč za marsikoga,” je opisala. “Sašo, počivaj zdaj in se nasmej vsej človeški neumnosti, ki si jo brez dlake na jeziku naslavljal,” je dodala.

“In potem še Robi. Oh, Robi, dragi Robi,” je nadaljevala. Z Robertom Erjavcem je namreč vodila več oddaj in prireditev, ki se jih javnost še danes spominja, že takrat pa je bilo tudi z ekranov čutiti, kako zelo dobro se ujameta. “Z njim je bilo delo čisti užitek. Vedno pripravljen, vedno prijazen.”

“Robi, tvoje srce naj bo zdaj v miru tam gor,” je dodala Einsiedler.

Poudarila je, da je vsak dan, ki ga imamo, podarjen. “Ta mlada človeka, oba tako izjemna, sta nam lahko učitelja. Ustavite se, ljudje, nam kličeta iz nebes. Poglejte drug drugega v oči, objemite se. Odložimo telefone in si namesto natipkanih sporočil izrecimo besede, objeme,” je še dodala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.