Težave Lufthanse: odpovedan tudi let iz Ljubljane

Slovenija 06. Jul 202217:26 > 17:59 0 komentarjev
Lutfhansa
PROFIEMDIA

Težave nemškega letalskega prevoznika Lufthanse imajo vpliv tudi tudi na ljubljansko letališče. Danes je bil odpovedan let iz Münchna proti Ljubljani, kar močno vpliva na povezljivost Slovenije. Ob tem so cene letalskih vozovnic za omenjeno linijo poletele v nebo.

Nemški letalski prevoznik Lufthansa ima zaradi pomanjkanja osebja številne težave, zato je napovedal, da bo julija odpovedal 900 letov z letališč v Frankfurtu in Münchnu, kasneje pa so še dodali, da bodo odpovedali še 2.200 letov v času poletnih počitnic.

Težave, ki jim ima Lufthansa, pa se poznajo tudi pri letalskih povezavah v Sloveniji. Danes sta bila tako odpovedana poleta na relaciji München in Brnik. Z ljubljanskega letališča bi moralo letalo odleteti ob 13.05. Če bodo tudi v prihodnje odpovedani leti v bavarsko prestolnico, bo to močno vplivalo na  povezljivost Slovenije, saj je münchensko letališče pomembno prometno vozlišče, ki ga številni Slovenci uporabljajo kot prestopno točko za nadaljevanje potovanj po Evropi in svetu.

Ali bodo odpovedani tudi prihodnji leti iz Münchna v Ljubljano in nazaj, ni znano. Na spletni strani ljubljanskega letališča so vsi leti še vedno predvideni, in sicer enkrat dnevno, vendar pa so cene zelo poskočile. Cene enosmernih vozovnic se zdaj gibajo okoli 500 evrov, pred tem pa je bilo treba za pot na Bavarsko plačati okrog 130 evrov. Za odgovore o morebitnih prihodnjih odpovedih smo se obrnili tudi na brniško letališče in Lufthanso, njihove odgovore pa bomo objavili, ko jih prejmemo.

Leti Brnik
N1

Lufthansa se v zadnjih mesecih sooča s težavami s pomanjkanje osebja. Kot so povedali konec preteklega meseca, bodo zmanjšali število letov tako na domačih kot tudi evropskih povezavah, ne pa tudi na “dobro rezerviranih klasičnih počitniških destinacijah”. V Lufthansi so osiromašen vozni red pripisali stavkam letališkega varnostnega osebja, vremenskim dogodkom in predvsem velikemu številu okužb s koronavirusom, ki povzročajo kadrovske težave.

Težave imajo sicer tudi nekateri drugi evropski letalski prevozniki. Več letov je odpovedal Air France, težave pa imajo tudi nizkocenovniki Ryanair, easyJet in Volotea. V Italiji so posadke nizkocenovnikov napovedale tudi stavko. Na več evropskih letališčih so v zadnjih tednih dolge čakalne vrste, polne čakalnice in številni nezadovoljni potniki.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!