Vreme: deževen petek, na jugu države močnejši nalivi

Slovenija 17. Sep 202101:00 0 komentarjev
Vreme: nevihta
Alen Milavec/BOBO

Vreme se bo poslabšalo, saj se bo dež ponoči razširil na večji del Slovenije. Krajevno močnejši nalivi bodo možni predvsem na jugu države.

Noč bo oblačna, dež pa se bo razširil na večji del Slovenije. Nastajati bodo začele tudi nevihte.

Krajevno močnejši nalivi bodo možni predvsem na jugu države, kjer velja oranžno opozorilo. Jutranje temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V petek proti večeru bodo padavine večinoma ponehale, oblaki se bodo trgali. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem do 25 °C.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami tudi v sosednjih pokrajinah, ob severnem Jadranu se lahko pojavijo nevihte.

Obeti

V soboto bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, ponekod bo občasno pretežno oblačno in povečini brez padavin. Zjutraj se bo po nižinah pojavljala megla.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Ob morju bodo tudi nevihte. V ponedeljek bo pretežno oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami.

Kakšno bo vreme med 20. in 25. septembrom?

Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, v višinah bo prevladoval zahodni do jugozahodni veter.

Oblačnost se bo spreminjala, verjetnost za padavine bo nekoliko večja v prvi polovici obdobja, ko se bodo pojavljale predvsem krajevne plohe. Od četrtka naprej bo povečini suho. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah med 15 in 20 °C.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!