Vreme: nedelja bo oblačna, a suha

Slovenija 03. Apr 202207:01 0 komentarjev
vreme oblaki
Foto: Tina Kosec/Bobo

Po ponekod še deževni ali sneženi noči so padavine prenehale. Nedelja bo oblačna, a večinoma suha.

V nedeljo bo po sneženju, ki je dan prej zajelo Slovenijo, pretežno oblačno. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo dopoldne še pihala šibka burja. V Prekmurju in na Štajerskem bo pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -5, drugod od -1 do 5 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Goriškem in ob morju do 13 °C.

Več jasnine bo ob severnem Jadranu, kjer bo sprva pihala šibka do zmerna burja, še napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Da vas dež ne preseneti, poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

V torek in sredo bo na vzhodu sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo.

Kakšno bo vreme med 6. in 11. aprilom?

V višinah bodo prevladovali zahodni do jugozahodni vetrovi. Naši kraji bodo pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka, ciklonska območja bodo potovala severno od nas. Predvsem ob koncu prihodnjega tedna pa bi lahko vplivala tudi na vreme pri nas. V sredo bo suho in precej sončno vreme. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo po nižinah okoli 18 °C. Od četrtka do konca tedna bo prevladoval jugozahodnik, ki bo občasno prinesel več oblačnosti, možne bodo tudi manjše padavine. Verjetnost za padavine se ob koncu tedna le malo poveča. Za ta čas bo razmeroma toplo, predvsem jutra ne bodo več hladna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!