Delodajalci na Madžarskem bodo lahko od zaposlenih zahtevali cepljenje

Svet 28. Okt 202114:18 > 14:18 0 komentarjev
cepljenje proti koronavirusu
Profimedia

Zaradi naraščajočega števila okužb s koronavirusom se je madžarska vlada odločila, da delodajalcem dovoli, da od svojih zaposlenih zahtevajo cepljenje proti covidu-19 zaradi zagotavljanja varnosti delavcev, je danes na redni novinarski konferenci sporočil vodja kabineta predsednika vlade Gergely Gulyas.

Vodja kabineta predsednika vlade Gergely Gulyas je dodal, da je cilj ukrepov k cepljenju spodbuditi čim več ljudi. Za zaposlene v državnih ustanovah bo država lahko predpisala takšno obvezno cepljenje, župani pa bodo imeli pravico uvesti zahtevo pri lokalnih svetih, je še dejal.

V celoti cepljenih okoli 60 odstotkov prebivalstva

Sporočil je še, da se je vlada odločila, da bo od 1. novembra dalje v javnem prometu ponovno obvezno nošenje mask in prepoved obiskovanja obiskovalcev v bolnišnicah. Madžarska je pred poletjem večinoma odpravila ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.

Trenutno za sodelovanje v javnem življenju ni potrebno dokazilo o cepljenju ali testiranje. Edina izjema so množični dogodki. Zaenkrat so maske obvezne le v bolnišnicah in domovih za ostarele.

V zadnjih mesecih se je število okužb z novim koronavirusom na Madžarskem močno povečalo. Sedemdnevna pojavnost novih okužb na 100.000 prebivalcev je bila nedavno 170. V celoti je cepljenih okoli 60 odstotkov prebivalstva.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!