Incident na pariškem letališču: policija ubila moškega

Svet 10. Avg 202211:24 > 11:48 0 komentarjev
Charles de Gaulle
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Na letališču Charles de Gaulle v francoski prestolnici Pariz so dopoldne policisti ustrelili in ubili moškega, ki je pred njimi mahal z nožem, so povedali policijski in letališki viri.

Vir z največjega mednarodnega letališča v Franciji Charlesa de Gaulla je povedal, da se je incident zgodil na zelo prometnem terminalu 2F okoli 8.20 po lokalnem času, ko je brezdomec začel nadlegovati varnostnike, ki so poklicali obmejno policijo, da ga odstrani.

Moški je sprva ob glasnem preklinjanju odšel, a se je kmalu vrnil in potegnil nož. Zato je eden od policistov nanj streljal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pariška policija je na Twitterju sporočila le, da so policisti “na letališču Charles de Gaulle onesposobili grozečo osebo, ki je imela nož”.

Fotograf AFP, ki je bil priča incidentu, je povedal, da je “velika temnopolta oseba proti policiji mahala z nečim, kar je bilo videti kot nož”. Ukazali so mu, naj se ustavi, a se jim je še naprej približeval in policist je vanj enkrat ustrelil. Moškega so nato na nosilih odnesli.

Varnostne sile v Franciji so v stanju visoke pripravljenosti zaradi nevarnosti terorističnih napadov po vrsti džihadističnih napadov, v katerih je bilo od leta 2015 ubitih več kot 250 ljudi. Več napadov so izvedli posamezniki, ki so delovali neorganizirano in so napadali policiste, pojasnjuje AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!