Velika napaka, ki jo delajo mnogi lastniki pametnih telefonov

Magazin 05. Avg 202212:35 > 13:203 komentarji
Delite:
Pametni telefon polnjenje
Foto: PROFIMEDIA

Marsikdo pri polnjenju telefona naredi napako, ki uničuje baterijo. Preberite, čemu se morate izogibati, da bo vaša baterija dlje časa v dobrem stanju.

Androidi imajo litij-ionsko baterijo, ki ima številne prednosti; je vzdržljiva, stroški izdelave pa so nizki. Vendar pa imajo te baterije tudi nekaj pomanjkljivosti, ki so še posebej opazne po nekaj letih uporabe, ko se začnejo kvariti. Čemu se morate izogibati, ko polnite svoj pametni telefon, da bo baterija trajala dlje časa?

Skoraj prazna baterija

Ne čakajte, da se vaš telefon povsem izprazni. Če baterija pade na nič odstotkov, je to po mnenju strokovnjakov ena najbolj škodljivih stvari, ki jih lahko naredite svojemu telefonu. “To ni idealno za dolgoročno zdravje vašega mobilnega telefona. Litijeve baterije imajo omejeno število ciklov, kar pomeni, da je število izpraznitev in ponovnih napolnitev omejeno,” je povedala Eloise Tobler, strokovnjakinja za pametne telefone.

Telefona ne puščajte na polnilniku čez noč

Škodo lahko povzročite tudi, če se telefon preveč napolni. “Mobilnega telefona ne puščajte na polnilniku ponoči, medtem ko spite. Če pustite svoj mobilni telefon, da se neprestano polni več ur, medtem ko je baterija že na 100 odstotkih, obremenjujete baterijo, saj jo dlje časa izpostavljate višjim napetostim,” pojasnjuje Tobler.

Strokovnjaki še svetujejo, da naj bo baterija mobilnega telefona vedno med 20 in 80 odstotki. Hkrati telefona ne smemo izpostavljati ekstremnim temperaturam, piše Best life.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar