Recept: lešnikov sladoled po toskansko

Magazin 13. Avg 202104:00
Delite:
Lešnikov sladoled
Foto: PROFIMEDIA

Kremasti sladoled po toskansko, v katerem boste uživali.

Sestavine:

– 200 g lešnikov

– 6 rumenjakov

– 180 g sladkorja (ali manj, po okusu)

– 1.100 ml polnomastnega mleka

– 2 žlici lešnikovega likerja ali vaniljevega ekstrakta

– 500 ml stepene sladke smetane

– sok ene limone

Priprava:

Prepražite lešnike, ampak bodite previdni, da jih ne prepečete.

Olupite jih, dokler so še topli, tako da jih date v kuhinjsko krpo in drgnete. V mešalniku jih zmeljite, ampak ne preveč na drobno.

Stepite rumenjake in sladkor, dokler ne dobite gladke zmesi.

Mleko zavrite, nato ga umaknite s štedilnika in vanj hitro umešajte pripravljeno zmes iz rumenjakov in sladkorja.

V posodi kuhajte mešanico in ves čas mešajte.

Na koncu dodajte lešnike.

Mešanico ohladite in dodajte lešnikov liker ali vaniljev ekstrakt, nato umešajte še sladko smetano.

Dodajte limonin sok.

Zmes dajte v zamrzovalnik v dovolj globoki posodi in vsakih 30 minut premešajte, da se ne bi naredili ledeni kristali.

Nastalo bo približno 2.000 ml sladoleda.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar