Domnevni napad na uslužbenko v Kamniku spodnesel direktorja

Črna kronika 14. Feb 202213:23 > 13:43 1 komentar
SRDJAN ZIVULOVIC/BOBO

Potem ko smo prejšnji teden poročali, da naj bi direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik napadel uslužbenko, nato pa je direktor kljub zanikanju obtožb svetu zavoda ponudil odstop, je svet danes tudi uradno sprejel odstopno izjavo in predlagal kandidata, ki bi lahko začasno prevzel direktorjevo mesto.

Svet Zavoda za turizem in šport Kamnik je sprejel pisno odstopno izjavo direktorja Roka Jarca. Delovno razmerje mu tako poteče z zadnjim februarskim dnem, pred tem pa mora opraviti še vse primopredajne posle. Svet je prav tako predlagal kandidata, ki bi lahko nastopil funkcijo vršilca dolžnosti. Za v. d. direktorja so predlagali Luko Svetca.

Spomnimo, prejšnji teden smo poročali, da naj bi direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc v sredo zjutraj v prostorih kamniškega turističnoinformacijskega centra napadel uslužbenko zavoda. Na Policijski upravi Ljubljana so takrat za N1 potrdili, da na podlagi prejete prijave vodijo predkazenski postopek zaradi sumov kaznivih dejanj zoper delovno razmerje in socialno varnost v enem izmed javnih zavodov na območju Kamnika. Le dan kasneje pa je Jarc kljub zanikanju obtožb – očitke je zavračal kot neresnične in zavajajoče – na izredni seji zavoda ponudil svoj odstop. Na dogodek se je pretekli teden odzval tudi kamniški župan Matej Slapar, ki je pojasnil, da je že večkrat govoril z direktorjem in uslužbenko ter poskušal zbližati njuna stališča, a žal ni šlo. Poudaril pa je, da je za delovanje zavoda odgovoren direktor, ki odgovarja svetu zavoda, ki ima pooblastila za imenovanje in razreševanje direktorja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje