Dež, sneg, nato pa znova suho: vse to nas čaka v naslednjih dneh

Slovenija 14. Dec 202211:00 0 komentarjev
Sneg
Profimedia

Naslednjih sedem dni nas čaka precej nestanovitno vreme, od dežja in snega do hladnega vremena brez kapljice dežja. Napoved pa je slaba za vse ljubitelje bele zime, saj večje pošiljke snega še nekaj časa ni pričakovati.

V četrtek bo večji del dneva suho, popoldne pa bo od zahoda začelo deževati. Z dežjem bo prišla tudi otoplitev; čeprav bodo najnižje jutranje temperature v notranjosti države od –7 do 0 stopinj Celzija, bodo čez dan vsaj stopinjo nad lediščem in bodo dosegle do 6 stopinj Celzija, na Goriškem in ob morju celo do 10.

Kot je za N1 dejal dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh, v četrtek ni izključena poledica po nižinah. Četrtkov dež se bo nadaljeval v noči na petek. Padavine bodo čez dan oslabele in prehodno ponehale, nato pa se čez dan znova okrepile. Snega v petek ni pričakovati, saj bo meja sneženja visoka. Do nižin se bo spustila v noči na soboto, ko bo Slovenijo prešla hladna fronta in se bo tudi ohladilo.

Marsikod po nižinah bo tako v noči na soboto začelo snežiti, a bo sneg kratkotrajen in ne posebej obilen. Do dopoldneva bo že ponehal.

Že v nedeljo bo čutiti toplejši zrak, zaradi katerega se bodo temperature od ponedeljka nekoliko dvigale in bodo čez dan večinoma nad lediščem. Od nedelje bo verjetno hladno, a suho. Nedelja, ponedeljek, torek in sreda bodo po Velkavrhovih besedah zagotovo suhi. Prve padavine bodo prihodnji teden po nižinah možne šele v četrtek.

Kdaj bo po soboti znova snežilo, še ni jasno, saj prognostiki večje pošiljke snega ne pričakujejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!