Janković o gostilni na Rožniku: Žal mi je, miške so bile dobre

Slovenija 13. Jun 202315:33 11 komentarjev
Zoran Janković
BOBO

Na zaprtje oziroma odhod najemnika Gostilne Rožnik se je odzval tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Izpostavil je, da občina z gostilno nima povezave, saj je v zasebni lasti, ga pa zaprtje žalosti, saj so "bile miške dobre".

Od ponedeljkove napovedi trenutnega najemnika Gostilne Rožnik, da z julijem z ekipo zapušča Cankarjev vrh, sta sledila še odziva lastnice objekta in na redni novinarski konferenci tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Župan je dejal, da o zaprtju ne more nič povedati in da je za novico o napovedanem zaprtju izvedel pred kratkim.

“Gostilna z občino nima nič. Ne vem. Meni je žal, ker miške so bile dobre,” je še dodal na vprašanje, ki je med prebivalci prestolnice vzbudilo veliko zanimanja.

Gostilna Rožnik.
Gostilna Rožnik. (Foto: BOBO)

Trenutni najemnik odhaja konec junija

Gostilna na Cankarjevem vrhu je eden od simbolov Rožnika in priljubljena točka sprehajalcev. V ponedeljek je trenutni najemnik sporočil, da s koncem junija končujejo svojo zgodbo na Rožniku, za ta korak pa so se odločili zaradi razmer na trgu, dviga cen energentov in “nenormalnega zvišanja” najemnine ter rasti stroškov dela.

“Kljub temu da smo želeli pogodbo za 10 let, so se lastniki gostilne odločili, da nam jo podaljšujejo le za eno leto /…/ V takšni situaciji se raje umaknemo in gradimo novo zgodbo, na drugi lokaciji,” so navedli.

Lastnica objekta na Cankarjevem vrhu Ivana Marija Obersne je pojasnila, da iščejo “novega, zanesljivega in poštenega najemnika”. Zdajšnji najemnik naj bi bil po njenih besedah še pred kratkim zainteresiran za podaljšanje pogodbe, nato pa si je premislil.

“Dogovor je bil sklenjen v aprilu, aneks k pogodbi o najemu je pripravljen za podpis. Ker si je najemnik zadnji hip premislil, bomo iskali novega najemnika,” je povedala za STA.

Obersne je še pojasnila, da čutijo moralno dolžnost, da ta prostor, prežet z duhom velikega pisatelja (Ivana Cankarja, op. a.), živi kot gostilna tudi naprej”. “Gostilne ne zapiramo, iščemo pa novega, zanesljivega in poštenega najemnika,” je poudarila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje