Odstop v UKC Maribor: “Te vlade ne podpiram in jo preziram”

Slovenija 22. Jun 202213:32 4 komentarji
UKC Maribor
Foto: Miloš Vujinović/BOBO

Pred dnevi je odstopil predsednik Sveta UKC Maribor, nekdanji žilni kirurg in profesor kirurgije dr. Kazimir Miksić, poroča Večer. 

Kot je za Večer povedal dr. Kazimir Miksić, ki je bil na ta položaj imenovan aprila lani, se je za odstopno izjavo, ki jo je poslal ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu, odločil takoj po nastopu nove vlade Roberta Goloba. “Te vlade ne podpiram in jo preziram,” je dejal za časnik.

Po navedbah Miksića je v odstopni izjavi zapisal, da je član stranke SDS in zelo spoštuje Janeza Janšo in vse, kar je naredil za Slovenijo. Dodal je, da ne želi biti del vlade, ki jo “usmerjajo levičarski aktivisti”, še piše Večer.

Večer tudi piše, da naj bi imela vlada neuradno na četrtkovi seji na mizi tudi točko o imenovanju novih predstavnikov v svete zavodov v slovenskih bolnišnicah, med drugim naj bi zamenjali tudi sestavo mariborskega sveta zavoda. Minister za zdravje je nedavno ravno za za ta časnik dejal, da bo svete zavodov “spremenil, da bodo bolj vitalni”. Ker pa naj bi bil v minusu tudi UKC Maribor, so menjave pričakovane tudi tu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje