Sorodnica ga ni povabila na poroko, zato ji je vrnil “z obrestmi”

Slovenija 18. Maj 202411:15 4 komentarji
šokirana, presenečena, nevesta
Foto: PROFIMEDIA

Zakonski par je bil ogorčen, ker ju nevesta ni povabila na poroko, čeprav sta ji naredila uslugo. Zato sta ji uslugo zaračunala.

“Ženini sestrični sem poslal račun za 1.500 funtov (1.750 evrov), ker me ni povabila na svojo poroko,” je na družbenem omrežju Reddit zapisal neimenovani uporabnik. V zgodbi, ki jo je delil na omrežju, je povedal, da sta bila z ženo ogorčena, ker ju je sorodnica namenoma izključila s seznama svatov, čeprav sta ji naredila uslugo.

“Imam tiskarno, ki jo vodiva z ženo. Njena sestrična je prišla k nama in želela, da za njeno poroko narediva vse napise, transparente, knjige gostov, izrezke v naravni velikosti itd. To ves čas počnemo za poroke in dogodke prijateljev in tega nikoli ne zaračunavamo. Z veseljem pomagamo in po navadi je zelo zabavno sodelovati pri izdelavi zanimivih stvari,” je zapisal uporabnik.

Dodal je, da sta material oddala še pred rokom, ker ju je tako prosil organizator poroke. “Na tej točki še nisva prejela vabila in sploh nisva vedela, kdaj poroka dejansko bo,” je zapisal razočarani moški. Z ženo sta mislila, da sta mladoporočenca nanju pozabila ali pa sta vabilo poslala, a se je izgubilo. Zato je žena pisala svoji sestrični in jo o tem povprašala.

“Za vaju ni dovolj prostora”

Potem pa sta dobila odgovor, da so se mladoporočenci in njuni družini odločili za poroko, na kateri bodo samo ožja družina in najtesnejši prijatelji, in da na majhnem prizorišču ni prostora za več ljudi. “Z ženo sva precej prizadeta in užaljena,” je zapisal moški. “Poleg tega sva za vse materiale porabila skoraj 1.500 funtov. Njena sestrična in načrtovalec poroke sta nenehno vnašala drobne popravke, vzorce sva morala natisniti, da je lahko videla, kako so videti v živo, nekajkrat je spremenila velikost več elementov … Vse to je stalo ogromno časa in denarja,” je pojasnil moški in dodal, da se je odločil, da bo ženini sestrični izstavil račun v višini 1.500 funtov za vse, kar je naročila pri njunem podjetju.

“Šel sem še dlje. Izstavil sem ji račun in dejal, da potrebujemo plačilo še pred dostavo, ker je ne bom preganjal za plačilo še mesece/leta po poroki. S tem ne bomo zaslužili, zaračunal sem ji samo stroške materiala,” je zapisal užaljeni uporabnik Reddita.

“Zdaj razmišljam, da bi zaračunal polno ceno.”

Dodal pa je, da so potem začeli prihajati klici sestrične, njenega zaročenca in nekaterih članov njune družine, v katerih so ju zmerjali, žalili in jima celo grozili. “Zdaj razmišljam, da bi zaračunal polno ceno, sicer izdelkov ne bomo dostavili,” je na koncu zgodbe zapisal moški.

Na njegovo zgodbo so se odzvali številni uporabniki omrežja in le redkokdo je podprl mladoporočenca. Večina je užaljenima zakoncema dala prav. “Povejte jima, da bolj ko vaju bodo nadlegovali, višja bo cena,” je predlagal eden od komentatorjev.

“Prepričan sem, da vaju sploh niso nameravali povabiti na poroko in so želeli le brezplačne stvari. Ne dovolite, da bi se plačilo izmuznilo,” je zapisal drugi. Tisti, ki so mladoporočenca podprli, so večinoma navajali, da se imajo mladoporočenci pravico sami odločiti, koga bodo ali ne bodo povabili na svojo poroko, hkrati pa mnogi priznavajo, da bi bilo “fer”, če bi v tem primeru plačala vsaj materialne stroške.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje