Ali v Srbiji res živijo marsovci, jediji, hobiti, vikingi in vampirji?

Magazin 29. Apr 202311:03
Beograd
Profimedia

Lani je v Srbiji potekal popis prebivalstva. 322.013 državljanov pa ima podatke o narodnosti uvrščene v kategorijo ''neznano''. Zakaj?

V Srbiji je lani potekal popis prebivalstva, kar 322.013 državljanov pa je navedlo podatke o narodnosti, ki so se uvrstili pod kategorijo ”neznano.” Kot so za N1 Beograd pojasnili na srbskem statističnem uradu, v to kategorijo spadajo posamezniki, ki niso izbrali odgovora na vprašanje o narodnosti, in posamezniki, za katere so bili podatki vzeti iz administrativnih virov ter 7.575 posameznikov, ki so na vprašanje o narodnosti podali odgovor, ki ga ni mogoče razumeti kot opredelitev narodnosti.

Kot so še navedli na statističnem uradu, sem spadajo tudi tisti odgovori državljanov, ki so denimo namesto narodnosti navajali veroizpoved.

So se pa v to kategorijo umestili tudi bolj zanimivi odgovori.

Nekateri so se namreč opredeljevali kot “jediji, nezemljani, marsovci, vesoljci, prebivalci planeta Zemlja, svetovljani, navijači, Partizani, hobiti, Liliputanci, vikingi, Apači, pankerji, stoži, pokemoni, rokerji, vampirji …” so na poizvedovanja N1 Beograd še odgovorili s Statističnega urada Republike Srbije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.