Kako se je Greta Thunberg odzvala na aretacijo Andrewa Tata

Svet 30. Dec 202209:52 6 komentarjev

"To se zgodi, če ne recikliraš škatel za pico," se je na aretacijo spletnega vplivneža Andrewa Tata odzvala podnebna aktivistka Greta Thunberg.

Kot smo poročali, je romunska policija aretirala spletnega vplivneža Andrewa Tata in njegovega brata Tristana Tata v njuni rezidenci v Bukarešti po tem, ko je Tate na Twitterju objavil posnetek, v katerem se je odzval na tvit Grete Thunberg, ki je s svojim odgovorom na provokacije nekdanjega kikbokserja na družbenih omrežjih požela veliko odobravanja in smeha.

Tate v posnetku med drugim osebi za kamero reče, naj mu poda pico v škatlah, ki niso reciklirane. Embalažo, na katerih so romunski napisi, je nato položil na mizo.

Ker pristojni organi, ki so od aprila preiskovali spletnega vplivneža in njegovega brata ter še dva romunska državljana zaradi suma, da so del kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi, niso imeli dokazov, da brata res bivata v tej evropski državi, ni bilo podlage za aretacijo. Po objavi posnetka pa je svojo lokacijo izdal kar Tate sam.

Na Tatovo aretacijo se je odzvala tudi okoljska aktivistka Thunberg, ki je na svojem Twitterju zapisala:  “To se zgodi, če ne recikliraš škatel za pico.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje