Robert Durst, obsojeni morilec in nepremičninski dedič, umrl za zapahi

Svet 10. Jan 202221:10 0 komentarjev
Robert Durst
Profimedia

Ameriški nepremičninski dedič Robert Durst, ki je bil zaradi umora svoje najboljše prijateljice Susan Berman obsojen na dosmrtno zaporno kazen, je umrl pri svojih 78 letih. Njegov odvetnik je sporočil, da je Durst doživel zastoj srca. Še vedno ga je sicer čakalo sojenje za umor svoje žene Kathleen Durst.

Ameriški mediji poročajo, da je Robert Durst v 79. letu starosti umrl. Njegov odvetnik Chip Lewis je potrdil, da je doživel srčni zastoj. Malo po obsodbi je zaradi okužbe s covidom-19 sicer pristal na ventilatorju.

Sodišče je oktobra lani ameriškega nepremičninskega dediča Roberta Dursta spoznalo za krivega umora iz leta 2000. Umoril je svojo najboljšo prijateljico Susan Berman, ker naj bi ta imela ključne informacije o izginotju njegove žene.

Vsi zločini Roberta Dursta

V štirih desetletjih je bil Durst osumljen umora treh ljudi: žene Kathleen Durst, ki je izginila po njunem prepiru 31. januarja 1982, prijateljice Susan Berman, ki je bila ustreljena leta 2000, in Morrisa Blacka, soseda, ki je bil ustreljen v Durstovem stanovanju leto pozneje.

Da je nekoga res ubil, je bilo iz dokazov popolnoma jasno le v primeru Morrisa Blacka. Ko so ga policisti za ta zločin pridržali, je pobegnil. Po 45 dneh so ga ujeli v Pensilvaniji, ko je želel ukrasti piščančji sendvič. Na sojenju leta 2003 je Durst trdil, da je ravnal v samoobrambi in se potem znebil trupla ter zbežal, ker se je bal, da nihče ne bo verjel njegovi zgodbi. Bil je oproščen.

Izginotje njegove žene, katere trupla niso nikoli našli, pa ni bilo nikoli pojasnjeno. Tožilstvo je bilo sicer prepričano, da je ubil tudi njo. Leta 2017 so jo uradno proglasili za mrtvo, Dursta pa je še vedno čakalo sojenje za njen umor.

Konec zgodbe je za Dursta bil umor Susan Berman, novinarke, ki je bila vseskozi njegova goreča zagovornica. A potem naj bi se odločila spregovoriti o izginotju Kathleen Durst in priznati, da je Durstu pomagala prikriti zločin.

O njegovi življenjski zgodbi je bila posneta tudi dokumentarna serija The Jinx. Ustvarjalec serije Andrew Jarecki je z Durstom opravil intervju, mikrofon pa je ujel tudi njegovo priznanje umorov. Newyorški milijonar je namreč odšel na stranišče s prižganim mikrofonom in v pogovoru s samim sabo dejal: “Kaj za vraga sem naredil? Vse sem ubil, seveda.”

Durst je bil rojen 12. aprila 1943. Njegov oče je bil premožen nepremičninski mogotec iz New Yorka, kot najstarejši sin pa je bil on njegov dedič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!