“Na srečo je že pojedel, preden je prejel račun za večerjo na Lošinju”

Magazin 10. Jul 202409:31 9 komentarjev
Lošinj
Foto: PROFIMEDIA

Hrvaška je tudi letos priljubljena turistična destinacija. A poleg dobre zabave in lepih plaž vas tam lahko doleti tudi kakšno neprijetno presenečenje.

Cene na Hrvaškem strmo naraščajo. Bralec avstrijskega portala Heute je poskušal z nekaj humorja prikriti svoje nezadovoljstvo zaradi računa v restavraciji na Lošinju.

“Hrvaška je zaradi inflacije, uvedbe evra in vse večje priljubljenosti postala draga destinacija na Jadranu,” piše avstrijski portal Heute. Dunajčan, ki je preživel dopust na Malem Lošinju, je bil ogorčen nad cenami.  Povedal je, kakšen šok je doživel, ko je v lokalni restavraciji na Malem Lošinju prejel račun za večerjo.

“Trenutno sva na počitnicah na Malem Lošinju in sva šla na ribo,” je povedal Dunajčan. Po poročanju medija je imel srečo, da je že pojedel zadnji grižljaj, preden je prejel račun.

“Za dve osebi sem plačal 148,75 evra, kar je izjemno drago,” je dejal. Na računu je bila riba, dve porciji blitve s krompirjem, ena porcija ocvrtega krompirčka, kruh, trije kozarci aperol spritza in steklenica mineralne vode. “Nič drugega si ne moreš privoščiti,” je še sarkastično pripomnil bralec, a dodal, da sta s partnerko kljub temu uživala v pristni otoški kuhinji z lokalnimi sestavinami.

Lanski porast cen na Hrvaškem je bil povezan predvsem s prehodom s kune na evro, kar je bil sicer trend v vseh državah, ki so uvedle enotno evrsko valuto. Kakšne so cene hrane in pijače v gostilnah in trgovinah na hrvaški obali, preverite TUKAJ.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje