Vreme: bodo nočne nevihte končno ohladile ozračje?

Slovenija 24. Jun 202201:00 0 komentarjev
Sonce
PROFIMEDIA

Plohe in nevihte, ki bodo zvečer in ponoči zajele Slovenijo, bodo do jutra postopoma ponehale. Petek bo tako zjutraj še oblačen in deževen, a se bo postopoma zjasnilo, dnevne temperature pa bodo ponekod presegle 30 stopinj Celzija.

V noči s četrtka na petek bo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, ki bodo do jutra večinoma ponehale. Zjutraj bo ponekod še deževalo, a se bo čez dan postopoma jasnilo. V petek zvečer bo na območju Julijskih Alp možna kakšna nevihta.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bodo najnižje jutranje temperature od 14 do 20 stopinj Celzija, ob morju pa okrog 22. Čez dan se bodo temperature spet dvignile, najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden, popoldne pa se bo nekoliko povečala toplotna obremenitev.

Kakšno bo vreme od 27. junija do 2. julija?

V višinah bo proti Alpam iznad severne Afrike prek Sredozemlja dotekal zelo topel in precej suh zrak. Prevladovalo bo sončno in vroče poletno vreme, verjetnost neviht se bo predvidoma povečala le v torek. Najvišje dnevne temperature po Sloveniji bodo večinoma od 30 do 35 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!