Musk v Franciji napovedal znatne Tesline naložbe

Gospodarstvo 15. Maj 202321:53 0 komentarjev
Elon Musk in Emmanuele Macron
PROFIMEDIA

V Franciji se na poslovni konferenci mudi ameriški milijarder Elon Musk, ki se je srečal tudi s predsednikom Emmanuelom Macronom in gospodarskim ministrom. Po srečanju je napovedal, da se bo Tesla v prihodnje odločila za znatne naložbe v Franciji.

Podjetnik in milijarder Elon Musk je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP obiskal Francijo, kjer je po pogovorih s predsednikom Emmanuelom Macronom in gospodarskim ministrom Brunom Le Mairom napovedal “veliko verjetnost znatnih naložb” v tej državi. Vladna stran podrobnosti ni razkrila, je pa Le Maire napovedal nadaljnje pogovore.

Drugi najbogatejši Zemljan, ki je med drugim glavni izvršni direktor proizvajalca električnih avtomobilov Tesla, družbenega omrežja Twitter in družbe za raziskave vesolja SpaceX, je izrazil navdušenje nad “odprtostjo francoske vlade za naložbe v industrijo”. “Prepričan sem, da se bo Tesla v prihodnje odločila za znatne naložbe v Franciji,” je dejal.

Glavni namen Muskovega obiska Francije je bila sicer udeležba na poslovni konferenci Izberi Francijo, namenjeni privabljanju tujih neposrednih investicij. Ob robu konference se je srečal tudi z Macronom, ki je na Twitterju zapisal, da sta z Muskom govorila o privlačnosti Francije za naložbe ter njenem napredku na področju električnih vozil in energetike.

Podrobnosti pogovorov ni razkril niti Le Maire. Dejal je le, da so “vse današnje investicije sad mesecev ali let pogajanj”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!