Pijan potnik na letalu ugriznil stevardeso

Svet 19. Jan 202409:48 0 komentarjev
Japonska letalska družba ANA
Japonska letalska družba ANA (Foto: PROFIMEDIA)

Iz Japonske prihaja nekoliko nenavadna zgodba. Med poletom iz Tokia proti Seattlu je namreč močno opiti potnik ugriznil stevardeso, letalo pa se je zato vrnilo na letališče.

“Leteli smo čez Tihi ocean, ko je močno opiti potnik stevardeso ugriznil v roko, zato so letalo obrnili,” je za ameriške medije povedal tiskovni predstavnik letalske družbe All Nippon Airways (ANA).

Kolesa letala so na japonskih tleh znova pristala približno tri ure po vzletu. Ugriznjeno stevardeso je oskrbela zdravstvena ekipa, utrpela je lažje poškodbe, nasilnega in pijanega potnika pa je prevzela policija.

Po neuradnih informacijah japonskih medijev naj bi šlo za 55-letnega ameriškega državljana. Kdaj so ostali potniki znova poleteli proti Seattlu, ni jasno.

Julija lani se je podoben incident zgodil tudi na slovenskem letališču Brnik. Kot smo poročali, je ena izmed potnic stevardeso opraskala in ugriznila, še preden je letalo nizkocenovnika Easyjet sploh poletelo proti Londonu. Ena od drugih potnic je dejala, da je šlo za spor okoli menjave sedežev, druga pa pravi, da je bila težava v preglasni glasbi, ki je odzvanjala iz telefona. Nasilna potnica je napadla tudi sosedo.

Na Japonskem so sicer ta mesec zabeležili več letalskih incidentov. Med drugimi je moralo Boeingovo letalo, ki je v lasti družbe ANA, pred slabim tednom zaradi razpoke na oknu v pilotski kabini zasilno pristati med poletom iz japonskega Sapora v Toyamo. Drugega januarja je na letališču Haneda v glavnem japonskem mestu Tokio zagorelo letalo državne letalske družbe, po tem, ko je trčilo v manjše letalo obalne straže. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!