Protestniki na Cetinju s kamenjem napadli ekipo N1

N1 video 05. Sep 202110:03 > 13:08 0 komentarjev
Cetinje
N1

Protestniki, ki od včeraj protestirajo zaradi ustoličenja metropolita Joanikija v cetinjskem samostanu, so napadli ekipo bosanske N1, ki na Cetinju poroča s terena.

Novinarka N1 Bosna in Hercegovina je preko Facebooka ravno v živo prenašala kaotično stanje na ulicah mesta Cetinje, kjer policija s solzivcem skuša razgnati protestnike.

Protestniki nasprotujejo ustoličenju metropolita Joanikija na Cetinju in v njegovem imenovanju na tem kraju vidijo povečan vpliv Srbske pravoslavne cerkve.

Manjše skupine protestnikov so se razpršile po ulicah in nato zaradi snemanja napadle ekipo bosanske N1.

Incident si lahko ogledate v video posnetku:

Posted by N1 Bosna i Hercegovina on Sunday, September 5, 2021

Kot je pojasnila novinarka Aleksandra Tolj Ružić, v katero je priletel kamen, so se po dogodku zatekli v eno izmed sosednjih hiš, kjer jim je zatočišče ponudila tamkajšnja družina.

Odločili so se, da se ne bodo več izpostavljali s kamerami, ampak se le v živo poročali preko Facebooka.

Prvemu incidentu je sledil drugi

Kot je pojasnila novinarka, jo je med poročanjem v živo prek omenjenega družbenega omrežja obkrožila skupina protestnikov in zahtevala, naj izbriše posnetke. Pojasnila jim je, da posnetki niso v njeni lasti, saj se le javlja v živo prek platforme Facebook. Po njenih besedah, je skupina protestnikov vztrajala pri tem, da mora novinarke posnetke izbrisati.

Eden izmed njih jo je vprašal, zakaj je tako vztrajna, medtem ko jo je drugi vprašal, če ji vzame telefon. Nato je po njenem telefonu udaril.

Novinarka je povedala, da so nanjo danes tudi pljuvali, jo odrivali in polili z vodo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!