Imate morda katerega od teh starih mobilnikov? Vredni so lahko več tisoč evrov

Digitalno 24. Feb 202312:41 9 komentarjev
vrednost starih mobilnih telefonov
PROFIMEDIA

Ali v omarah še vedno hranite svoje stare mobilne telefone? Nekateri modeli so danes vredni tudi nekaj tisoč evrov.

Od pojava prvih mobilnih telefonov za širšo uporabo je preteklo že nekaj desetletij. Marsikdo zato v omari že vedno hrani stare telefone, ki so odslužili svojemu namenu. Ste vedeli, da so lahko nekateri izmed starih primerkov zaradi zgodovinskega ali zbirateljskega pomena vredni tudi po več tisoč evrov? Preverite, ali morda doma hranite katerega izmed spodnjih modelov.

To so modeli vrednejših starih mobilnikov

Nokia 7280 “lipstick” je veljal za enega najboljših modelov leta 2004, leta 2005 pa je prejel tudi priznano oblikovalsko nagrado iF. Telefon je zelo priljubljen med zbiralci, cene tega modela pa se večinoma gibljejo okoli 190 evrov. Nekateri imajo ceno celo okoli 600 evrov.

Motorola International 3200 je prvi digitalni prenosni mobilni telefon, na tržišče pa so ga lansirali leta 1992. Cene tega modela se gibljejo med 70 in 200 evri, najdejo pa se tudi primerki vredni čez 1.000 evrov.

Motorola MicroTAC 9800X je model mobitela proizvedenega v Motorola Industries ZDA. Prvi je na tržišče prišel leta 1989. Cene tega modela na spletu dosegajo okoli 200 evrov.

Motorola Razr2, katerega sta obstajali dve različici. Eden na preklop, drugi pa iz linije 4LTR. Cene tega modela na spletu dosegajo med 100 in 200 evri.

iPhone3G je iPhone druge generacije, ki je bil predstavljen leta 2008. Bil je naslednik iPhona EDGE in predhodnik iPhona 3GS. Originalno zaprt primerek se na spletu prodaja za okoli 1.000 evrov, najdete pa tudi takšne za več tisoč evrov.

iPhone2G poznan tudi pod imenom iPhone EDGE. Gre za prvo generacijo pametnih telefonov podjetja Apple. Cene na spletu se večinoma gibljejo med 300 in 1.000 evri, najdete pa lahko tudi primerke, vredne več tisoč evrov. Rekord po doseženi ceni za ta model pa je bil postavljen nedavno. Lastnik je še zapakiran iPhone prve generacije prodal za več deset tisoč evrov.

Motorola DynaTAC 8000X je eden prvih mobilnih telefonov, ki ga je Motorola izdelovala med letoma 1983 in 1994. Zaradi robustne oblike se je telefona prijel vzdevek “opeka”. Na spletu se prodajajo po ceni nekaj sto evrov, pa tudi nekaj tisoč evrov. En prodajalec ga na spletni trgovini eBay prodaja celo za okoli 130 tisoč evrov.

Mobira Cityman 900 je prav tako eden izmed prvih primerkov mobilnih telefonov. Motorola ga je izdelovala leta 1987. Na spletu so cene za ta model nekaj sto evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje