Sončen uvod v konec tedna

Slovenija 06. Jan 202301:00
PROFIMEDIA

Danes bo sončno z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Zvečer se bo na Primorskem in Notranjskem znova pooblačilo.

Danes se bo postopno zjasnilo, več oblačnosti bo v severovzhodni Sloveniji. Zjutraj bo ponekod po nižinah in dolinah megla. Jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 7 °C. Petek bo tako povečini sončen, po nekaterih nižinah bo dopoldne še megleno. Zvečer se bo na Primorskem in Notranjskem znova pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12 °C.

V soboto bo na severu in vzhodu delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem in Notranjskem lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. V nedeljo bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo oblačno, v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno in deževno.

Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Frontalne motnje se pomikajo proti vzhodu severno od Alp. K nam od zahoda še doteka razmeroma topel zrak.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Vremenski vpliv ugoden

Danes bo vremenski vpliv na počutje ljudi ugoden, v soboto pa bodo vremensko občutljivi že imeli manjše vremensko pogojene težave.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.