Vreme: oblačno, preseneti nas lahko tudi kakšna kaplja dežja

Slovenija 05. Jan 202301:00
šmarna gora, oblaki
Srdjan Živulović/Bobo

Ponoči in v četrtek bo na zahodu pretežno oblačno, pade lahko kakšna kaplja dežja. Drugod bo zmerno oblačno, zjutraj pa megleno.

Ponoči bo na Primorskem in Notranjskem ter ponekod na severu pretežno oblačno, oblačnost se bo obdržala tudi večji del dneva, ponekod lahko pade kakšna kaplja dežja. V preostalem delu Slovenije bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo nastala megla, ponekod bo zapihal jugozahodnik, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 4, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija.

V petek bo povečini sončno, a bo po nekaterih nižinah zjutraj in dopoldne megleno. V soboto bo v vzhodni in severni Sloveniji sončno, drugod pretežno oblačno. Ponekod na zahodu bodo rahle padavine. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno, nekaj jasnine bo lahko še v severovzhodni Sloveniji. Na zahodu bo možen rahel dež.

Kakšno bo vreme od 8. do 13. januarja

V nedeljo se bodo padavine na zahodu krepile in v noči na ponedeljek zajele vso Slovenijo. Verjetnost za padavine je v ponedeljek velika, a se bo v torek čez dan zmanjšala, v sredo pa padavin naj ne bi bilo. Nekoliko več možnosti za dež bo spet v četrtek in petek. Dnevne temperature se bodo večinoma gibale med 5 in 10 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.